Kullandığım Seyahat Uygulamaları
Klasik olan facebook, instagram, youtube, watsapp ve twitter gibi uygulamaları yazmıyorum. Herkes biliyor zaten. Diğerleri için;
1- maps.me
İstisnasız şuana kadar kullandığım en iyi harita uygulaması. İstediğiniz ülkenin haritasını indirip kullanabilirsiniz. Şuan ücretsiz.
– İnternetiniz olmasa bile offline çalışabildiği için harita üzerinde bulunduğunuz noktayı canlı olarak görebiliyorsunuz. Yeter ki telefonunuz uçak modunda olmasın.
– Gittiğiniz ya da gideceğiniz bölgeler üzerine pin bırakıp isterseniz kısa açıklamalar yazabiliyorsunuz.
– Navigasyon özelliği var.
– Haritası o kadar kapsamlı ki, bazı doğal parklardaki yürüyüş parkurlarını bile görebiliyorsunuz.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
2- Google Maps
Öncelikli olarak maps.me yi kullansam da bazen cafe, restoran ya da hostel ararken google daha detaylı sonuçlar veriyor. O sebeple bunu da muhakkak indirin derim. Offline kullanımı biraz kısıtlı. Şöyle ki; mesela internetiniz varken bir ilçeyi aradınız ve buldunuz. Daha sonra seçeneklerden indiri tıklayıp o bölgeyi telefona indirmiş oluyor ve internetiniz olmasa bile harita üzerinden kendinizi görerek, adrese gidebiliyorsunuz. maps.me de ki gibi komple ülke haritası indirilemiyor.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
3- Foursquare
Kullanıcı dostu bir uygulama olduğunu düşünmesem de bazen cafe, restoran ya da hostel adresi ararken çok kolaylık sağlıyor. Aradığınız mekanın ismini yazıyorsunuz, direkt harita üzerinde gösterebiliyor.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
4- Türkçe-İngilizce Sözlük
Ugulama basit ve offline çalıştığı için kullanıcı dostu. Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe kelime çevirisi yapıyor.
İndirme Linkleri: iOS ve Android.
5- Google Çeviri
Kelime ve cümle çeviri için bildiğim en ideal uygulama. Çevrimdışı kullanmaya da izin verdiği için artık alternatifsiz bir numara diyebilirim. İlgilendiğiniz dilleri indirip daha sonra internet olmayan yerlerde de çok rahat kullanabilirsiniz.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
6- İngilizce-İspanyolca Sözlük
Offline çalışıyor. Sadece İngilizce – İspanyolca ve İspanyolca-İngilizce kelime çevirisi yapıyor.
İndirme linkleri: iOS. Andorid desteği var mı bilmiyorum.
7- Tükçe Sözlük
Türkçeyi düzgün kullanmak için Türk Dil Kurumu kaynaklı bir uygulama. İmla hataları ve kelime anlamları için faydalı.
İndirme linkleri: iOS. Kendi kullandığım sözlüğün Android için olanını bulamadım. Buradaki Android için alternatif olabilir.
8- Couchsurfing
Gideceğiniz ülkede yerel insanların evinde konaklamak ya da onlarla tanışmak için kullanılan web sitesinin mobil uygulaması. Couchsurfing nedir diyenler linkten okuyabilir.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
9- Rome2rio
Yurt dışı gezileri için gayet kullanışlı bir uygulama. Bir şehirden diğer şehire toplu taşıma ya da özel araçla ortalama kaç saatte gidebileceğini rota üzerinden gösteriyor. Bunun yanısıra her zaman doğru olmasa da bilet fiyatlarını ve sefer saatlerini de listeliyor. Muhakkak indirin.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
10- Agoda
Meşhur otel ve hostel arama sitesinin mobile uyarlanmış hali.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
11- Booking
Meşhur otel ve hostel arama sitesinin mobile uyarlanmış hali.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
12- Hostelworld
Bilinen en yaygın hostel arama sitesinin mobile uyarlanmış hali. Hostelworld sitesinden hiçbir zaman rezervasyon yapmıyorum. Sebebini linkten okuyabilirsiniz. Sadece hostellerin puanlarına ve kullanıcı yorumlarına bakıp, direkt hostele gidiyorum.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
13- TripAdvisor
Popüler gezi uygulaması. Arama yaptığınız yerde nere gidilir, neresi güzeldir, restoran, cafe ve konaklama alternatifleri için kullanıcı yorumları ve değerlendirmeleri var. Ama uygulama aşırı ticari. Kesinlikle kullanıcı dostu değil.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
14- Airbnb
Son yıllarda popüler olan kalacak ev bulma platformunun mobile uyarlanmış hali. Gideceğiniz ülkede yerel insanların kiraladığı oda ya da evlerde konaklıyorsunuz. Bazen otel ve hostellere göre güzel bir alternatif olabiliyor. Couchsurfing’in paralı versiyonu gibi düşünün.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
15- Müezzin
Bulunduğuz ülke/şehirdeki namaz vakitleri ve kıbleyi gösteriyor. Ayrıca ramazan aylarında iftar vaktini kolayca öğrenmek için de ideal.
İndirme linkleri: iOS. Android linkini bulamadım. Alternatifi için.
16- Uçuşlar
Meşhur uçak bileti arama sitesi skyscanner’ın mobil uygulaması.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
17- XE Currency
Döviz çevirici.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
18- Tinder
Bulunduğunuz şehirde çevrenizdeki karşı cins kullanıcıları tek tek gösterir ve eğer sizin beğendiğiniz kişi sizi de beğendiyse mesajlaşmaya başlayabilirsiniz. Çöpçatanlık sitesi olsa da bu durum tamamen uygulamayı ne amaçla kullanacağınıza bağlı. Kimisi evlenecek kişiyi buradan ararken, kimisi sevgili, kimisi tek gecelik ilişki kimisi ise sadece arkadaş arıyor olabilir. Defalarca buradan tanıştığım kişilerle arkadaş oldum ve halen de görüşürüm. Hatta Kosta Rika’nın başkentinde tanıştığım avukat bir kız 3 gün boyunca beni kendi arabasıyla gezdirmiş, bununla da kalmamış beni erkek kardeşiyle tanıştırıp, bir gece de erkek kardeşinin evinde kalmıştım. Kosta Rika hakkında onlardan birçok şey öğrendim ve her ikisiyle de çok iyi arkadaş olduk. Halen görüşürüz. Faydalı bir uygulama diyelim.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
19- Skype
Meşhur görüntülü ve sesli görüşme programının mobil versiyonu. Skype hesabınıza 5-10 euro yükleyerek icabında dünyadaki istediğiniz her numarayı arayabilirsiniz. Yani yurt dışındayken köyünüzdeki sabit bir telefonu arayabilirsiniz. Sabit hat aramaları çok düşük fiyatlıdır. 4-5 dakikası tahminen 1 TL gibi. Cep telefonunu ararsanız fiyatlar biraz daha yüksek oluyor.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
20- SoundHound
Ortamda çalan müziği bu uygulamaya dinletiyorsunuz ve size şarkının ismini veriyor. %95 Çalışıyor.
İndirme linkleri: iOS ve Android.
21- Hyperlapse
Hareket halindeyken cep telefonu ile time-lapse video çekmenizi sağlıyor. Kamera sarsıntılarını en aza indirgiyor. Full HD çektiğiniz videoyu HD kaydediyor.
İndirme linkleri: iOS. Android için olanını bulamadım.
Geziler için faydalı olabileceğini düşündüğünüz uygulamlar varsa lütfen yorum kısmına yazın, inceleyip bu listeye ekleyebilirim.
Kullandığım ekipmanlar da ilginizi çekebilir. Linkten inceleyebilirsiniz;
Kullandığım Ekipmanlar
harika bilgiler teşekkürler
Rica ederim, selamlar.
Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler. Eklemek istediğim birkaç uygulama var.
“Splittr” uygulaması arkadaşlarla vs edilen seyahatlerde hesapların karışmamasını sağlamak için çevrimdışı da çalışan çok güzel bir hesaplama uygulaması, harcamaların miktarını ve kimin yaptığını giriyorsunuz size seyahat sonunda kim kime ne kadar alacaklı/verecekli direkt ayrıntılı rapor sunuyor. Ben sıkça kullanıyorum, bütün para birimleri var.
Başka bir uygulama” blablacar”, bir yerden bir yere arabayla seyahat eden ve aracında boş yer olanların ilan verdiği bir uygulama, ücretli ama duruma göre normal yollarla ulaşımdan daha konforlu ve ucuz olabilir.
“Aerobilet” uygulaması var, her gün bir kampanya açıklıyor, uçak bileti, otobüs ve otellerde indirim vs kampanyaları oluyor, ciddi indirimler yakalamak mümkün, Interrail Türkiye grubunda pek çok insan sürekli 5-10 liraya Avrupa’ya uçuyor.
Umarım faydalı olur.
Bilgiler için teşekkürler.
Harika bir deneyim aktarımı Rotasız, teşekkürler
Rica ederim, selamlar.
Kardesim bir duzeltme yapayim: google mapste menuden cevrimdisi alanlara girip + ile haritadan istedigin bolgeyi, pencerenin buyuklugune sigacak sekilde indirebilirsin. Pek cok ulke sigabiliyor arama penceresine…
Evet ama zoom yapınca göstermiyor diye biliyorum. Ancak 120.000 metrekarelik alan indirilebiliyormuş. maps.me de öyle bir sorun olmadığı için googleda hiç indirme gereği duymadım.
Sonunda merak ettiğim bir konu hakkında yazdınız teşekkür ederim. Haritalar için microsoftun here maps uygulamasını da tavsiye ederim.
Ek olarak: Sitenizde sağ tık ve kopyalama koruması var sanırım. Bu korumalar javascripti deaktif ederek aşılabilir. Çalan her türlü çalar yani hocam. Siz kalitenizden ödün vermeyin yeter. Bu kısmı yorumu onaylarken silebilirsiniz isterseniz.
Rica ederim. maps.me den memnunum :)
Triposo uygulaması offline gezi rehberi olarak çok kullanışlı. Haritalardan o ülkenin diline, yürüyüş rotalarına kadar herşey var. Momondo ve Kayak sitelerinin mobil uygulamaları uçak biletleri için kullanışlı. Wifi Map uygulaması ile bulunduğunuz bölgedeki şifreli wifi bağlantılarının şifrelerini daha önceden başka kullanıcılar tarafından paylaşılmışsa öğrenebilirsiniz, bayağı işimi gördü diyebilirim.
Teşekkürler.
blablacar cidden faydalı olabiliyor. ispanya’da denedim, otobüslerden daha hesaplı, yerine göre daha hızlı ve yerli insanlarla tanışmakta faydalı.
adroid için ispanyolca-ingilizce offline sözlükler: Dic-o spanish-english veya BitKnights spanish english. İlkini kullanıyorum memnunum, ama internet bağlantısı varsa her dilde en iyisi wordreference.
BitKnights e baktım. Fena durmuyor, teşekkürler.
Smarttraver uygulamasi uzerinden Abd tarafindan verilen seyahat ve saglik onlemlerini takip edebiliyorum gezdigim ulkelerin. Tavsiye ederim.
Dalis yapanlar da padi app uzerinden dalis bolgeleri ve dalis merkezlerinin bilgilerini alabilirler.
Teşekkürler.
Tesekkurler bilmedigim uygulamalar var tek tek bakacam :)
Rica ederim.
hocam ingilizce-ispanyolca çeviriye ihtiyacınız olursa spanishdict uygulaması en iyisidir bana kalırsa. deyimleri de çevirir, kelime hazinesi çok geniştir. ispanyolcanın neredeyse tüm ağızlarında olan kelimeleri bulabilirsiniz.
onun dışında shazam daha güzel bence soundhound’dan :D
Sözlüğü indiriyorum. Teşekkürler.
Mehmet öncesinde sadece facebook ile ilerliyordun fakat, böylesine bir blog yapıp, kullandığım ve tecrübe ettiğiniz değerli tüm bilgileri bu şekilde paylaşman ayrı şekilde takdir gerektiren bir davranış. Umuyorum ki web sitesi de yakın zamanda sana fayda sağlayacaktır.
Web sitem yaklasik 2 yildir var. Siz yeni farketmissiniz.
Bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim Mehmet abi hepsini not ettim.İnşallah biz de senin gibi hayatı kendince yaşayanlardan oluruz..
Ben CityMaps2Go kullanıyorum offline çalışıyor..Oldukça memnunum…
İyi günler rotasız abi merak ettiğim bir durum var acaba gezilerinin bir kronolojik sırası var mı insan gezdikçe değişir sonuçta bu değişimi ve tecrübe farkını gözleyerek devam etmek isterdim bi de kitap çıkarmayı düşünür müsün çıkarırsan marco polo ve ibn battuta’nın seyahatnamelerinin yanına koyarız güzel bir kaynak olur
Merhaba. Gezi yazılarımda tarihler var. O tarihlerden kronolojiyi anlayabilirsiniz. Genel olarak Asya-Avrupa-Amerika kıtaları diyebilirim.
Kitap için 47;
https://www.rotasizseyyah.com/sik-sorulanlar
Sanirim internet erisimin kisitli. T-mobil in uluslararasi paketi vardi. ekstra $10 vererek sinirsiz internet ve bircok ulkeyi arayabiliyorsun.(cep telefonlari haric). zaman bulursan inceleyebilirsin.
Bulunduğunuz yerdeki yerel sim kartlarından alıp, internet paketi ekletmeniz daha hesaplıdır.
Çok teşekkürler muhteşem bilgiler emeğinize sağlık
Rica ederim.
almancasi olanlar gidilen ülkedei saglik ve güvenlik bilgileri ile ilgili almanya hükümetinin yaptigi ausländiger amt uygulamasini indirebilir. Hangi asilari yaptirmalisiniz vs bilgileri, en son güvenlik uyarilari, oldukca detayli bilgi veriliyor. (misal senelerdir istanbul ankara tren hattinin güvensiz oldugu ibaresini kaldirmadilar.)
gerçekten çok yararlı bu siteyi kaydettim gerek olduğunda burdan yararlanacağım gerçekten çok sağolun
Rica ederim, selamlar.
Merhabalar, Maps.me hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bende bu konu hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum.
* Maps.me tamamen gönüllü kullanıcıların katkılarıyla oluşan openstreetmap haritalarını kullanıyor, bundan dolayı bizler ne kadar çok Türkiye haritasını geliştirirsek o kadar kullanışlı olacaktır.
* Maps.me Türkiye haritası şuan toplamda 303 Mb ve 9 ayrı bölgeye ayrılmış ve sadece istediğimiz bölgeyi indirme fırsatı da tanıyor.
* Navigasyonların vazgeçilmezi olan sesli yönlendirme Türkçe bulunuyor.
* Openstreetmap haritasına Maps.me üzerinden katkıda bulunabiliyoruz. Ayalardan profil kısmından 2 dakikda oluşturacağınız kullanıcı hesabıyla, haritaya bir yer ekle seçeneğiyle eczane, okul, market vb. bir çok ihtiyaç noktası ekleyebiliyorsunuz. Bu ekledikleriniz openstreetmap veri tabanına işlenerek başka insanlarda faydalanmış oluyor.
Daha ayrıntılı ilgilenmek isteyen benimle irtibata geçebilir.
nesim47@hotmail.com
Rotasız, bu bilgiler icin tesekkurler! Uçak ve diğer ulaşım biletleri icin Kayak ve Skyscanner uygulamalarını öneririm. Benim çok isime yarıyor. Sevgiler.
Skyscanner da var . ucuz ucak biletlerini kolayca bulabilirsiniz . ben hep bunu kullaniyorum (;
Telefon icin de su linki onerebilirim:
http://www.lebara.com
Bu firmanin sim karti ozellikle Iskandinav ulkelerinde bir cok kucuk bakkal türü dükkanlarda satiliyor. Cok ucuz. Hangi ulkeden alirsaniz alin networku icindeki 50 ülkeyi de ayni fiyattan ariyorsunuz. Ozellikle Avrupa icinde dolasirken cok kullanisli. Tek bir SIM’le tüm Avrupa’yi dolasabilir ve ayni tarifeyle Turkiye’yi de arayabilirsiniz.
Sygic travel uygulaması ile seyahat programı oluşturabiliyorsnuz. Çevrimdışı da kullanılıyor. hem harita hem de gitmek istediğin rotaların hepsini hesaplayıp size gün gün program yapmanıza yardımcı oluyor.
Merhaba,
Benim haritadan ziyade bulunduğum konumu kaydedip notlar alabileceğim bir uygulama arıyorum. Gezerken konumları kaydetmemek sonrasında sıkıntı doğuruyor. Bildiğiniz bir program varsa yazarsanız sevinirim.
Merhaba. Maps.me
Çok Yararlı Bilgiler Ve Ben Yakında Travel Yapma Planım Var Size Nasıl Ulaşabilirim
Bir sorum olacak ABD yi gezmek için bir yol arkadaşı nasıl bulabilirim bildiğiniz bir app var mıdır bunun için
bilgiler için teşikkürler
Merhaba, harita uygulaması olarak Here Maps kullanabilirsiniz. İncelemenizi tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar.
Çok faydalı bir yazı olmuş. Oldukça işimi yaratacak??
Müthiş bilgiler içeriyor, bu uygulamaların hepsine sahip olmak gerek.